In UPtown gebruiken we cookies, zodat jij vlot door onze energieke straten surft. Meer over cookies?

Log je in

UP-projecten Wat is UP? Al verhuisd? Aanmelden

3 goede redenen om je verwarmingsketel te onderhouden

Het onderhoud van je cv-ketel is een must voor een verwarming in topvorm én UPtimaal comfort. En er zijn ook nog drie andere redenen!

Laat je gas-, mazout- of pelletketel regelmatig nakijken, want zo ...

1. ... gaat hij langer mee

Regelmatig onderhoud van je cv-ketel door een vakman verlaagt het risico op storingen. Gevolg: je UPtimaliseert de levensduur van je ketel en zo gaat hij langer mee. Bovendien zal hij ook minder snel schadelijke gassen produceren en dat verhoogt je veiligheid.

2. ... bespaar je op je energiefactuur

Het rendement van een goed onderhouden ketel blijft optimaal. En hUP! Je bespaart tot 10% op je energiefactuur!

3. ... vermijd je nare gevolgen

Je cv-ketel laten onderhouden door een erkende vakman is wetteljk verplicht. De frequentie varieert van regio tot regio en per type ketel.

Gasketels moeten in Wallonië en Brussel om de 3 jaar worden gecontroleerd en in Vlaanderen om de 2 jaar. In Vlaanderen moet je bovendien de afvoerpijp van de rookgassen laten schoonmaken.

Mazout- en pelletketels moeten elk jaar worden onderhouden (reiniging van de ketel, afstelling van de brander en vegen van de schoorsteen), ongeacht de regio waarin je woont.

Laat je je ketel niet onderhouden? Weet dan dat je verzekering zich tegen je kan keren als er een probleem zou zijn…

Wat is de status van jouw woning? Doe de check!

Verhuis virtueel naar UPtown en test hoe energie-efficiënt jouw woning is. Zo ontdek je jouw UP-score en tal van toffe tips die je leren hoe je nog slimmer kan zijn met energie. Ook als je geen ENGIE Electrabel-klant bent.

Ik doe mee