In UPtown gebruiken we cookies, zodat jij vlot door onze energieke straten surft. Meer over cookies?

Log je in

UP-projecten Wat is UP? Al verhuisd? Aanmelden

Deze projecten maken België nu al

De UP-projecten van ENGIE in België

Aspen, een skipiste die… groen kleurt

Ook een indoor-skipiste kan duurzaam zijn en op een verantwoorde manier met energie omgaan! Het nieuwe Antwerpse ‘skigebied’ Aspen levert daarvan het mooiste bewijs: het is helemaal “UP”. Daarvoor zorgt het hoogtechnologische en milieuvriendelijke koelsysteem, waar ENGIE Axima voor tekent.

Verder lezen

Ziekenhuis AZ Zeno in Knokke voorloper op het vlak van energie

Ziekenhuizen “updaten” door ze uit te rusten met geavanceerde energie-oplossingen is een van de sterke lokale ambities van ENGIE. Het bewijs? Het gloednieuwe AZ Zeno in Knokke-Heist!

Verder lezen

Delta-ziekenhuis geeft patiënten én planeet een hogere levenskwaliteit

Dit nieuwe, grote gezondheidscentrum bewijst het: ook een ziekenhuis kan nu zijn energieverbruik inperken en hoogtechnologische systemen toepassen om zorg te dragen voor ons milieu en onze planeet. Op die manier steunt het de “UP”-beweging voor meer energie-efficiëntie.

Verder lezen

Docks Bruxsel: een schoolvoorbeeld van energie-”UPtimisme”

De toegepaste technologieën in Docks Bruxsel behoren tot de meest innovatieve en slimme oplossingen op het vlak van energiebeheer. Ze effenen het pad voor een positieve en erg “UPtimistische” beweging die pleit voor meer energie-efficiëntie in België.

Verder lezen

Royal Antwerp FC, kampioen van de “UP”-verlichting

De Antwerpse voetbalclub heeft zichzelf opnieuw op de kaart gezet met een uitzonderlijk en sterk toekomstgericht stadion. Een van de innovaties is de verlichting in ware “UP”-stijl, dus slim, efficiënt en energiezuinig. Ze was al na enkele weken klaar, dankzij de knowhow van ’ENGIE Fabricom.

Verder lezen

27 scholen in Luik verbeteren hun energie-efficiëntie

27 scholen uit Luik en omgeving willen groener functioneren en dus helemaal “UP” worden. Daarom sloten ze een energieprestatiecontract (EPC), met ENGIE Cofely als partner. Op die manier slagen zij erin om zowel hun energieverbruik te verlagen als hun infrastructuur efficiënter te maken met het oog op een andere levensstijl in de toekomst.

Verder lezen

Kleine windturbines: nieuwe drijfveer achter energietransitie

Zelf elektriciteit produceren vermindert de afhankelijkheid van het netwerk, doet de energiefactuur dalen en draagt bij tot meer energie-efficiëntie. Kortom, het is gewoonweg meer “UP”! Hoe we dat gaan doen? Met de kleine windturbines die Fairwind en ENGIE Electrabel voortaan samen gaan ontwikkelen.

Verder lezen

Brusselse Grote Markt blinkt uit in duurzame verlichting

Eind 2016 kreeg de Grote Markt in Brussel een nieuw verlichtingssysteem. Het werd een feeërieke verlichting, maar vooral heel erg “UP”, want ze is duurzaam en uiterst energie-efficiënt.

Verder lezen

Charleroi: binnenkort met energie-efficiëntere verbrandingsoven

Het is vandaag mogelijk om de energiebalans van verbrandingsovens sterk te verbeteren en hun vervuilende uitstoot aanzienlijk te verminderen. Met andere woorden, om ze meer “UP” te maken. De ICDI van Charleroi geeft binnenkort alvast het goede voorbeeld.

Verder lezen

Knokke-Heist: een stad die helemaal UP en slim is

Knokke-Heist heeft beslist om een stad te worden die helemaal “UP” is. Hoe? Door de kaart van de digitalisering en het Internet of Things te trekken om zo een slimmer beheer van energie, mobiliteit en veiligheid in de gemeente te verzekeren en tegelijkertijd een verjongingskuur door te voeren.

Verder lezen

Wat is de status van jouw woning? Doe de check!

Verhuis virtueel naar UPtown en test hoe energie-efficiënt jouw woning is. Zo ontdek je jouw UP-score en tal van toffe tips die je leren hoe je nog slimmer kan zijn met energie. Ook als je geen ENGIE Electrabel-klant bent.

Ik doe mee

Producten die je huis UP maken

boxx

Neem je energieverbruik in eigen handen en zet je eerste stappen naar beter besparen. Met boxx, product van het jaar 2018.

Meer info

Zonnepanelen

Wek je eigen stroom op, want het is interessanter dan ooit! Als je zelf je energie produceert, daalt je factuur drastisch.

Meer info

De verwarmingsexpert

Hoe kan je de warmte in je huis optimaliseren? Onze verwarmingsexperts helpen je binnen de 24 uur met onderhoud, herstellingen of vervangingen.

Meer info